Hakkımızda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Psikoloji bölümü 1993 yılında kurulmuş olup, 2018-2019 Güz döneminde ilk lisans öğrencilerini almıştır. 2022 yılı itibariyle bölümümüzde bir doçent, üç doktor öğretim üyesi, bir doktor öğretim görevlisi, iki doktor araştırma görevlisi ve doktora eğitimine devam etmekte olan bir araştırma görevlisi olmak üzere toplam sekiz akademik personel ve bir idari personel görev yapmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı kontenjanı 70+2 olan bölümümüz 2022 yılında ilk lisans mezunlarını vermiştir. Yüksek lisans programımız mevcut durumda aktif değildir.

Psikoloji bölümünde, Sosyal Psikoloji, Klinik Psikoloji, Gelişim Psikolojisi, Deneysel Psikoloji ile Endüstri ve Örgüt Psikolojisi anabilim dalları yer almaktadır. Öğretim programımız, Psikolojinin çeşitli alt dallarından dersleri kapsayacak şekilde oluşturulmuştur. Bölümümüzde çift anadal imkanı bulunmakta, yan dal için ise öğrenci kabul edilmemektedir.

Bölümümüz, etik ilkeleri gözeterek evrensel değerler ve gelişmeler ışığında Psikoloji biliminin gelişimine katkıda bulunma, Psikoloji alanında bilimsel araştırmalar ve etkinlikler yürütme ve bunun yanı sıra nitelikli bilim insanları ve psikologlar yetiştirme amaçları doğrultusunda her geçen gün gelişimini sürdürmektedir.